DaMaCai


DaMaCai, syarikat nombor 4 ekor adalah permainan dari syarikat Pan Malaysia Pool Sdn Bhd atau PMP yang mula beroperasi pada 4 Julai 1988. Perniagaan utama syarikat ini adalah mengendali dan mengurus Number Forecast Totalisator dibawah peruntukan Akta Racing. Jana Education Malaysia Sdn Bhd (“JPM”) pada 9 Ogos 2011 memiliki sepenuhnya pegangan syarikat PMP. Kesemua dividen PMP yang didapati dari JPM diderma kepada The Community Chest (“TCC”) dan ini mengubah persepsi operasi PMP dari sebuah syarikat kepentingan persendirian kepada sebuah syarikat perbadanan kebajikan sosial. Oleh ini, TCC telah memberi banyak sumbangan kepada komuniti masyarakat Malaysia.

Kebajikan yang disumbang oleh TCC diberi keutamaan kepada sektor pendidikan. Sumbangan TCC bukan dari segi kewangan sahaja tetapi memberi peruntukan kepada para kontraktor, petugas pendidikan, petugas sukarelawan untuk membangunkan, memulihkan dan mengembangkan infrastruktur dan fasiliti yang memerlukan perhatian. Sejak 2011, TCC telah memberi sumbangan kepada pusat institusi dan sekolah vernakular Cina dan Tamil di seluruh Malaysia.

Kuda DaMacai ialah symbol tenaga kuda yang selalu tegas dan laju menuju ke hadapan tanpa kepenatan. Symbol tenaga dan kebasan, inilah budaya syarikat PMP. Warna logo PMP pula, merah mewakili tenaga manakala biru mewakili kesabaran dan ketengan. Kedua-dua warna ini mewakili moto syarikat untuk mencari keseimbangan syarikat.

Jikalau anda menyokong pendidikan, mari main dengan kita. Kami telah mereka app mobil yang anda boleh muat turun ke ‘smartphone’ anda. Dari situ, kamu boleh semak keputusan nombor 4 ekor, beli nombor kesukaan anda dan bermain game game yang seronok melalui aplikasi kami. Jangan lupa cabutan 4 ekor yang dibuat setiap hari Rabu, Sabtu dan Ahad. Keputusan cabutan langsung boleh disemak di sini.