SportsToto 4D


SportsToto bermula pada tahun 1969 oleh kerajaan Malaysia. Pada tahun 1985 pada bulan Ogos 1, SportsToTo diswastakan open Berjaya Sports Toto Berhad yang kini disenaraikan di Bursa Saham Kuala Lumpur.
Kini SportsToto adalah pengendali permainan nombor terbesar di negara ini, dengan lebih 680 pusat jualan sebanyak 8 jenis permainan.

Diantara permainan yang disebarkan adalah Toto 4D, Toto 4d Jackpot, Toto 4D Zodiac, Toto 5D, Toto 6D, Star Toto 6/50, Power Toto 6/55 dan Supreme Toto 6/58. Banyak sumbangan kepada masyarakat telah dibuat oleh SportsToto melalui CSR atau Tangungjawab Social Korporat, antara activiti yang dijalankan adalah sumbangan amal, sukan masyarakat, pendidikan dan budaya.


Kini Berjaya Toto mengupah lebuh 360 tenaga pekerja, dan lebih daripada 2800 agen SportsToto. Syarikat ini amat berbangga dengan dedikasi tenaga perkerja mereka.


Burung Toto, burung Parakit dipekenalkan sebagai maskot syarikat sebagai identiti imej. Burun ini dikaitkan dengan kuasa kerjayaan dan nasib baik. Parakeet SportsToto boleh dijumpai di semua acara sukan dan acara amal yang dihos oleh Berjaya Toto. Mari semua “GO FOR IT!” dan selamat maju jaya.